top of page

Pesara Kerajaan

Kami membantu para pesara kerajaan Melalui Program CSR untuk mendapatkan perkhidmatan profesional yang komprehensif seperti perawatan awal, konservatif dan pembedahan bagi pesakit-pesakit yang mengalami penyakit/ kecederaan/ masalah berkenaan sistem muskuloskeletal. Sekiranya anda seorang Pesara, Kami akan membantu mendapatkan Surat Jaminan anda dari JPA supaya anda dapat menerima rawatan anda secepat mungkin tanpa perlu risau tentang kos rawatan.

0319_Hyaluronic-Acid-Injections-1024x683.jpg

01

Hyaluronic Acid Injection

Suntikan asid hyaluronik digunakan untuk merawat sakit lutut yang disebabkan oleh osteoartritis (OA) pada pesakit yang telah dirawat dengan ubat penghilang rasa sakit (mis., Acetaminophen) dan rawatan lain yang tidak berjaya mengurangkan sakit sendi yang dialami

02

Penggantian Sendi Lutut (TKR)

 TKR merupakan satu prosedur pembedahan yang dilakukan bagi menggantikan sendi lutut yang haus, berpenyakit atau yang sudah rosak. Sendi tersebut akan digantikan dengan sendi palsu dan pembedahan ini akan dapat mengurangkan kesakitan yang dialami seterusnya memudahkan pergerakan terutama untuk pesakit.

9494.jpg
operasi-penggantian-pinggul-total-total-hip-replacement-1585068145.jpg

03

Penggantian Pinggul

Pembedahan penggantian pinggul total adalah prosedur ortopedik biasa pada sendi pinggul. Prosedur ini memulihkan permukaan sendi dan tempat implan yang digunakan untuk mencapai mobiliti yang baik. Penggantian pinggul, atau artroplasti, adalah prosedur pembedahan di mana bahagian-bahagian yang berpenyakit sendi pinggul dikeluarkan dan digantikan

04

Penggantian Kepala Radial

Fraktur kepala radial adalah jenis patah siku yang paling biasa yang berlaku pada orang dewasa. Jenis kecederaan ini biasanya disebabkan oleh kejatuhan ke tangan yang terulur. Keretakan kepala radial berlaku paling kerap dalam dua kumpulan pesakit: wanita tua akibat osteoporosis atau lelaki muda akibat trauma yang signifikan. Mereka juga boleh berlaku dalam kumpulan pesakit lain, tetapi kedua-dua kumpulan ini adalah yang paling biasa.

Screenshot 2021-09-07 173424.png
bottom of page